Mit barn må KUN blive advokat eller læge, når han bliver stor! Alt andet dur ikke.

Hjemmegående mor? NEJ TAK!

untitled4343

 

Jeg blev spurgt den anden dag, om jeg nogensinde ville overveje, at blive hjemmegående mor. Hjemmegående husmor, var spørgsmålet nok mere.

Det kommer bare aldrig nogensinde – som i ALDRIG, til at ske.

Jeg elsker Andreas højere end noget andet, og jeg ville give min højre arm, hvis det betød, at han var lykkelig altid. Jeg har virkelig en kærlighed til Andreas, som jeg slet ikke vidste man kunne have. Det har jeg dog ikke altid haft. Det kan du læse lidt mere om her. Men den kærlighed jeg har nu, er så vanvittig, at jeg nogen gange bliver overvældet – på den gode måde.

Dog har det aldrig været i mine overvejelser, at blive hjemmegående mor. At holde Andreas hjemme de første mange år af hans liv – fx indtil han starter i skole, vil jeg aldrig gøre. Jeg tror virkelig, at jeg ville blive direkte vanvittig, hvis jeg ikke kunne gå på arbejde. Hvis jeg ikke kunne bruge min hjerne til dét, som jeg har valgt at uddanne mig til. Jeg brænder virkelig for mit arbejde (så meget, at jeg nogen gange har drømme om det, hvor jeg taler i søvne – påstår min mand – jeg ved ikke om jeg tror på det! Hihi 🙂 ), og jeg elsker at kunne gøre en forskel på det område. Jeg elsker de udfordringer, som mit arbejde giver mig, og jeg drømmer om at videreuddanne mig løbende med kurser, niveauer etc. Det er absolut ikke fordi, at jeg ikke tror på, at en hjemmegående husmor brænder for dét hun laver. Jeg ved, at mange har valgt at blive det, fordi de tror på, at de gør det bedste for deres børn – og at de brænder for, at være sammen med deres børn hele tiden. Men jeg kunne ikke forestille mig, at være hjemmegående.

Jeg tror ikke på, at barnet der går i dagpleje/vuggestue/børnehave hver dag, har det bedre eller værre, end barnet der går hjemme med mor. Jeg kan se fordele og ulemper ved begge ting.

Jeg har kun ros til overs for de kvinder, som har valgt den måde at leve på. Det er det intet i vejen med – og dette er IKKE en kritik af hjemmegående mødre 🙂 Jeg tror på, at man hver især gør det i sin hverdag, som giver bedst mening. Og så længe, at man har glade og velfungerende børn, kan man ikke gøre det helt forkert 😉

imagesWWOSHPVJ

 

Når det så er sagt, skal jeg ikke afvise, at jeg engang i fremtiden går ned i tid. At jeg fx går fra de 37 timer til 25-30 timer. Simpelthen for at have mere tid med Andreas. 37 timer om ugen er mange timer, at være væk fra sit barn. For praktiske gøremål i hjemmet tager også tid – og så er der lige transporttiden til og fra arbejde. Vi har jobs herhjemme, som betyder, at manden starter arbejde tidligt om morgenen, og derfor altid kan hente tidligt. Det er dejligt, at vide, at Andreas aldrig skal være i dagpleje til mere end til kl. 15-15.30. Det ser jeg som en kæmpe velsignelse i vores hverdag.

 

 

Hvad tænker du omkring hjemmegående mor vs. udearbejdende mor?

Kunne du forestille dig, at gå fra at arbejde ude til at være hjemmegående mor – og omvendt?

 

 

Det ville være super dejligt, hvis du fandt mig på Instagram og Facebook, hvor der også vil være lidt forskelligt at læse:

Facebook: Gladmor.dk

Instagram: Gladmor

 

 

4

  • Lene

    jeg valgte at være hjemmegående da jeg i 1985 havde 3 børn havde så ikke været i arbejde efter den ældste var 1 år da jeg på det tidspukt flyttede fra faren og kunne ikke få instution s plads til hende og da hun var 3 år fik jeg næste barn og året efter et til , vi valgte at flytte på landet og at jeg bliv hjemme ved børnene og passede 3 børn ved siden af , da den stor kom i skole og vi flyttet igen fik vi børnehave plads til de 2 små og jeg begyndte at arbejde men et år efter fik jeg et barn mere og der gik 15 mdr før hun fik institions plads og hun var 6 år da jeg røg på førtidspension så derefter har jeg gået hjemme det er 20 år i år siden jeg fik pension , fik et barn mere i 2000 og ham valgte jeg at holde hjemme til han var 3 et halvt år og der efter var det halvtids børnehave for at vende ham til at være væk fra mor ss .
    Men har nydt at kunne være meget om mine børn selv om det også har været økonomisk hårdt i perioder .

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gladmor med PCO

      Hej Lene 🙂
      Jeg tror også på, at det kan være rigtig dejligt, at være så meget om ens børn. Jeg tror også på, at børnene nyder det.
      Den fuldstændige omvendte er de børn, som aldrig ser deres forældre, da de arbejder hele tiden. Og skal man stille de to scenarier op mod hinanden, er det da klart den hjemmegående mor-model som er bedst for børnene. Børn har brug for nærvær hos deres forældre, men selvfølgelig har de også brug for det samspil der er, når de leger med andre børn.
      Jeg bliver aldrig hjemmegående mor, som du var (men intet negativt fra mig om, at du var det! 🙂 ), men jeg kunne sagtens forestille mig, at gå ned i tid.
      Tak for dit input.
      Kh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liva

    Til forskel for dig er det en af mine største drømme at blive hjemmegående 🙂
    Dvs. Det er ikke fordi jeg vil gå og støvsuge og bage boller konstant – jeg vil gerne leve af at skrive, enten faglitteratur inden for mit fag eller skønlitteratur eller måske en blog 🙂 At kunne være der for mine børn når de kommer hjem fra institution og kunne tilrettelægge min egen hverdag er virkelig alfa og omega for mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gladmor med PCO

      Hej Liva.
      Det lyder da også spændende! Den drøm håber jeg, går i opfyldelse for dig.
      Den slags tror jeg også godt jeg kunne – arbejde hjemmefra, og tilrettelægge min arbejdsdag ud fra mit familieliv.
      Godt input – for det er da helt rigtigt, at den vinkel, er ikke med i indlægget 🙂
      God dag.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit barn må KUN blive advokat eller læge, når han bliver stor! Alt andet dur ikke.