Mit møde med en pædofil

Halli hallo kvinder – stop med at hak, tak!

Jeg har været i bloggerverden i et par måneder nu, og jeg synes faktisk det er et univers af utrolig søde mennesker. Jeg nyder at blogge, og jeg nyder at følge andre bloggere. Jeg læser måske ikke alle deres indlæg, men jeg følger løbende med.

Instagram er et medie, som jeg har oplevet, mange bloggere (og i det hele taget bare mødre) bruger MEGET. Det er også et hyggeligt sted, og jeg kigger da også med derinde stort set hver dag. Der er mange Instagram-mødre, som poster alt fra babys første tand til første skoledag – og jeg synes det er fantastisk, at så mange mødre har lyst til, at dele det med omverdenen.

En ting jeg dog har set et par gange er den stigende tendens til en løftet pegefinger – over andre forældres valg! En form for hakken. En hakken der forekommer fordi, at man ikke er enig i en andens valg.

images8VPQG3KI

 

Det har jeg bare virkelig svært ved at rumme. Hvorfor kan bloggermødre/Instagram-mødre ikke respektere hinanden nok til, at undlade at kommentere på en situation, de ikke er enige i, at den pågældende mor håndterer korrekt, og bare skrive en “hun ser da ud til at hygge sig” kommentar – eller endnu bedre, bare holde mund?

Jeg har lavet om i navne og enkelte ting i nedenstående, da jeg IKKE vil hænge nogen ud – men blot vise, hvad der egentligt trickede mig:

Den episode jeg har set (som er den, som fik mig til tasterne) starter ud med, at en sød mor poster et billede af hendes datter, der spiser flødeskumskage til morgenmad hos en bedsteforælder, som datteren har sovet hos.

STRAKS – som i et nanosekund efter, vælter det ind med mest søde kommentarer, for pigen er en køn lille én. Men så kommer den. K o m m e n t a r e n.

Hvor hyggeligt. Var dog ikke gået hvis min Gertrud-Ingrid skulle passes.” Moren til flødeskumskagepigen svarer pænt, at hun syntes det var sødt, og hun ikke kunne gøre så meget ved det alligevel. Det var dog ikke godt nok til Gertrud-Ingrids mor, som fluks efter svarer “at hun personligt havde taget en samtale med bedsteforældrene omkring sukker-politikken.” Vorherre bevares kvinde… Men moren til flødeskumskagepigen har intet problem med, at datteren har fået flødeskumskagen efter en vellykket overnatning, og skriver også, at der ikke vil blive talt om sukkerpolitik én eneste gang med bedsteforældrene. Standhaftig som jeg kan fornemme, at Gertrud-Ingrids mor er, svarer hun “at hun jo trods alt på intet tidspunkt har skrevet hvad moren til flødeskumskagepigen skal gøre, men hvad hun selv ville gøre.” Og slutter af med et par rosende ord, og et hurra for forskelligheden.

Stop nu altså. Det er da fair nok, at man ikke synes, at flødeskumskage er sundt til morgenmad, og at man havde grebet telefonen fluks, og skreget ind i røret til bedstefar: “Fjern den flødeskumskage, NU!” Men nu er vi jo forskellige – som hun selv var inde på.

Jeg giver ikke mit barn sukker, så sukker-politikken (som var oppe og vende ovenover) er streng herhjemme. Han får fx ISIS-produkter uden tilsat sukker som et alternativ, men ren sukker bliver han ikke tilbudt. Og jeg indrømmer gerne, at jeg selv T Æ N K T E: “Det der var ikke gået med Andreas”. Men jeg føler absolut ikke noget behov for, at hakke på moren til flødeskumskagepigen. Jeg har det svært med hakkere. Jeg tror, det bunder i usikkerhed, når man hakker på andre, men jeg gider virkelig ikke se på det.

Når det kommer til opdragelse, kost (herunder sukkerpolitik), påklædning og værdier vil man sjældent være helt enige, og det er skam også fint. Men jeg ser ikke nogen grund til, at hakke offentligt på en anden mors valg omkring en flødeskumskage. Hendes barn – hendes valg – og hold så mund. Man kan så diskutere, om man selv beder om det, når man poster det på et offentligt medie. Der er jeg dog bare tilhænger af, at man behandler andre, som man selv ønsker at blive behandlet. Og det er altså de færreste, som er fan af kvinder/andre møder der hakker.

Det hele kan koges meget kort ned. Har du intet pænt at sige, så hold mund. Tænk det – men lad vær med at skriv det. Det er vel ikke svært? 🙂

Det er heldigvis kun få brugere jeg har set komme med små stikpiller og hakkerier, og størstedelen af alle jeg følger, bliver mødt med positivitet når de deler lidt af deres verden – og det er virkelig dejligt 🙂

 

 

Hvad mener du omkring hakkeri? Føler du det er ok, at hakke på andres valg omkring ovenstående? Del gerne din holdning 🙂

 

 

Det ville være super dejligt, hvis du fandt mig på Instagram og Facebook, hvor der også vil være lidt forskelligt at læse:

Facebook: Gladmor.dk

Instagram: Gladmor

7

  • […] Det skabte ydeligere debat og det var der en anden blogger-kollega Gladmor der skrev et indlæg om HER. Nutidens Mor slettede hurtigt kommentarer på sin Instagram-profil, fra den mor/blogger-mor der […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amen! Jeg hader den slags kvinder. Hader er et stærkt ord, men tæt på om ikke andet. Da jeg ventede Villum brugte jeg min-mave.dk meget, men da det er højborgen for dømmende kvinder droppede jeg hurtigt det. Godt indlæg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gladmor med PCO

      Hej Henriette.
      Tak for det 😉
      Jeg har faktisk forladt min-mave af samme årsag! Alt for mange dømmende kvinder – altid klar med en løftet pegefinger og “vise ord”.
      Tak for dit input 🙂
      Kh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er SÅ enig – og jeg forstår det ikke. Jeg blev faktisk også engang så provokeret, at jeg fløj til tasterne, hvilket der kom dette indlæg ud af: http://provinsmor.dk/hvisduikkeharnogetfornuftigtatsigesaaladvaer/

    Jeg bliver indimellem flov på det kvindelige køns vegne – får man det bedre af at hakke andre ned? Og hva’ så om barnet fik en skovlfuld kage? Det sker jo højest sandsynligt ikke hver evig eneste dag (ja I kan nok godt fornemme, hvor jeg er henne i forhold til sukkerpolitikken 😉 )

    Jeg kunne aldrig selv drømme om at kommentere på noget, som strider imod min måde at gøre tingene på – jeg holder mine tanker for mig selv, og ja – det synes jeg ærlig talt at flere skulle tage og gøre.

    Peace 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gladmor med PCO

      Hej Tina.
      Amen – hvor er det fedt at læse! Både dine ord og dit indlæg.
      Jeg håber virkelig, at vores indlæg kan sætte gang i nogle tanker hos hakke-klubben 😉
      Tak for dit input.
      Kh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig. Lad os nu være flinke. Lad os “stay positive”. Der er så mange, som vi ikke er enige med. Og hvad så? Jeg skriver om sygdom og det kan også få sindene i kog. Men jeg skriver om mig selv og ikke andre og jeg beklager hvis det støder folk. Men så lad være med at læse med. Eller måske lad være med at kommentere. Jeg vil gerne høre konstruktive kommentarer. Men ikke nedladende og lede kommentarer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gladmor med PCO

      Hej Pernille.
      Positivitet avler positivitet! Så jeg er helt med på “stay positive” 😉
      Og jeg kunne ikke være mere enig. Det handler virkelig om, at have evnen til at læse og dernæst tænke: “Årh den mor er jeg sgu bare ikke enig med. Nå det går nok – videre.” Der er ikke nogen grund til at gøre sig til dommer over andres valg.
      Konstruktive kommentarer kan vi alle bruge, men nedladende, bedrevidende, lede og dømmende kommentarer burde ikke finde sted.
      Tak for dit input 🙂
      Kh Marie

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit møde med en pædofil